Première filmvoorstelling "nu en straks" op 25 november

Op dinsdag 25 november vindt de première plaats van de filmvoorstelling "Nu en Straks" van regisseur Joke Nyssen. De film gaat over het leven van Julien. Hij heeft een verstandelijke beperking en is ernstig ziek.  De film toont Julien in zijn kracht en inspireert de kijker tot dialoog over ziekte, sterven en graag zien. Het idee tot deze documentaire is geboren na het verschijnen van het beeldboek ‘Nu en straks’.
Het boek wil thema’s als ongeneeslijk ziek zijn, palliatieve zorg, sterven en andere delicate thema’s bespreekbaar maken. Het werd ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maar is ook geschikt voor een ruimer publiek, zoals kinderen of mensen met psychische problemen. Ook tijdens de gesprekken met Julien, in de documentaire, wordt het beeldboek gebruikt. Het beeldboek, handboek en werkboek ‘Nu en straks’ zijn gecreëerd door DSiN projectmedewerker Sofie Sergeant en Saar De Buysere, uitgegeven door Garant en verkrijgbaar via www.garant.be, www.konekt.be en in de boekhandel.

KONEKT organiseert rond het thema ‘palliatieve zorg’ cursussen en workshops.

Dit project werd gerealiseerd met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en van het Mecenaatsfonds ING in België, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Inschrijven voor de filmvoorstelling.