OPROEP BIJDRAGE TOEKOMSTVERKENNING IN OPDRACHT VAN SIOB

Welke expert, klant of andersdenker wil meedenken over de toekomst van lezen door mensen die niet (meer) makkelijk kunnen lezen?  

Wij, Annemieke de Korte en Frank Alberse*, zijn op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan een visie op de toekomst van de dienstverlening aan mensen die niet (meer) makkelijk kunnen lezen? Denk aan mensen die blind of slechtziend zijn (geworden),  dyslect zijn of  een fysieke lichamelijke beperking hebben waardoor ze bijv. geen boek of apparaat kunnen vasthouden.

In opdracht van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) werken wij aan een toekomstvisie die inzicht geeft in nieuwe kansen, in nieuwe behoeften van (toekomstige) gebruikers en die een ‘ideale’ toekomst schetst die uitdaagt en inspireert.

Om ons onderzoek te kunnen verrijken en toetsen zijn wij op zoek naar mensen met kennis, visie en ideeën, zoals bijvoorbeeld:

• experts met kennis van nieuwe mogelijkheden op het gebied van media, technologie, oogheelkunde etc.

• mensen die zelf niet (meer) gemakkelijk kunnen lezen en die ideeën hebben over hoe zij informatie tot zich kunnen of zouden willen nemen

• trendwatchers, toekomstdenkers en/of ‘andersdenkers’ die deze vraag vanuit een verrassend perspectief benaderen

Wilt u zelf meedenken of –doen of kent u iemand die bij deze vraag past,  laat het ons weten via venturaquest@kpnmail.nl. Wij nemen dan contact op voor een interview of nodigen u uit voor één van de workshops die we in het voorjaar organiseren.

Annemieke de Korte & Frank Alberse

*  Voor onze profielen, zie nl.linkedin.com/in/annemiekedekorte resp. http://www.alberse.nl / nl.linkedin.com/pub/frank-alberse/1/352/326