Jacqueline Kool neemt afscheid van DSiN

Na jaren van hard werken en grote betrokkenheid heeft Jacqueline Kool op 28 september 2017 afscheid genomen van haar werk voor DSiN.

Jacqueline: “De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat mijn energie en dat wat mijn lijf nodig heeft, steeds moeilijker matchen met de intensiteit van de baan bij DSiN. We hebben gepoogd dat bij te sturen in taken en uren, maar het is een baan die zich niet half-half laat doen. Het werk vraagt een voortdurende betrokkenheid en inzet. En ik ben ook geen mens voor half werk ;-) Vandaar de rigoureuze beslissing om uit het team van DSiN te stappen. Dat voelt enerzijds goed en geeft lucht. Maar ik laat ook met pijn in het hart een geweldige baan en gouden collega’s achter. Ik zal uiteraard niet helemaal verdwijnen: ik hoop komende jaren als denker, schrijver, onderzoeker en inspirator betrokken te blijven bij het vakgebied DS, dat me nou eenmaal in het bloed gekropen is.” 

Ter ere van haar afscheid werd een receptie gehouden in Grand Café The Basket op de VU. Collega's, vrienden, familie en kennissen hielden voordrachten: er werd een lied gezongen, gedichten werden voorgelezen en natuurlijk waren er diverse korte toespraken. Met zijn allen bedankten we Jacqueline voor haar inzet en inspiratie. Ook had iedereen een ansichtkaart meegenomen met daarop een persoonlijke tekst voor Jacqueline. De ansichtkaarten werden verzameld in een fotomap en vervolgens aan Jacqueline overhandigd. Van DSiN kreeg Jacqueline bovendien een speciaal voor haar gemaakte cartoonkaart.

Jacqueline was als kennismanager en mede initiator van de Stichting DSiN en de bijzondere leerstoel Disability Studies van onschatbare waarde. We zullen haar missen.

Foto's van het afscheidsfeestje voor Jacqueline

Cartoon voor Jacqueline Kool

BijlageGrootte
Image icon Cartoon voor Jacqueline Kool77.02 KB