Verwenconcert voor mensen met een meervoudige beperking

zaterdag, 9 februari, 2019 - 14:00 - 17:30

Rienk en Hanna Blom organiseren een prachtig concert voor mensen met een meervoudige beperking en hun familie bij Omega, een dagcentrum voor meervoudig complex gehandicapte kinderen en volwassenen in Amsterdam. Ze doen dat omdat hun dochter Jasmijn gehandicapt is en ontzettend geniet van muziek (zie het filmpje op deze pagina). DSiN is onderzoeksmatig bij deze bijeenkomst betrokken.

Voor gezinnen met een kind met een beperking is het altijd lastig iets te ondernemen. Allerlei support en verzorging is dan nodig, dat kan zelfs een reden zijn om soms van uitjes af te zien (omdat een locatie bijv. niet rolstoeltoegankelijk is). Nu komen musici op locatie om hen een fijne tijd te geven samen met hun directie familie.

De kracht van muziek
Wat er op zo’n concert gebeurt is ontzettend bijzonder. Sommige kinderen gaan dansen en bewegen, zoals Jasmijn. Een ander die de hele dag alleen maar lijkt te slapen doet opeens de ogen open en wordt alert. De reacties van deze mensen zijn altijd hartverwarmend. Je ziet onmiddellijk de kracht van muziek. Muziek verbindt mensen met elkaar, hoe verschillend ook. Muziek is belangrijk is voor het welzijn van eenieder, met of zonder beperking. Met dit concert willen Rienk en Hanna hier een bijdrage aan leveren.

Programma
14:00 Inloop 
15:00 Concert
16:00 Borrel 
16:15 (facultatief) Focusgroep over de relatie tussen mensen met een beperking en broers/zussen.

Line-up
Jurriaan Berger - jazzpianist en componist
Paul van der Feen - saxofonist
Marle Thomson - singer-songwriter
Matthijs Koene - panfluitist

Promotiefilmpje
Tijdens het concert zal een promotiefilmpje gemaakt worden, zodat er hopelijk vaker dit soort concerten georganiseerd kunnen worden. U kunt (op het aanmeldformulier of tijdens de bijeenkomst) aangeven of u toestemming geeft om gefilmd te worden.

Locatie

Stichting Omega
F.D. Kahlenbergstraat 66
1087 LL Amsterdam-IJburg

Kosten

Deelname is gratis voor de persoon met een beperking en zijn/haar familie.

Open / besloten:

Besloten

Aanmelden

Aanmelden kan door het online aanmeldformulier in te vullen.

Het concert is alleen bedoeld voor mensen met een meervoudige beperking die naar dagcentrum Omega gaan en hun ouders/familieleden.

Er is een maximum van 5 personen per gezin. Mochten jullie met meer mensen willen komen, geef het dan even aan in het opmerkingenveld aan het eind van het aanmeldformulier, dan kunnen we misschien toch nog iets regelen.

Organisatie

Rienk en Hanna Blom

Contact:

Hanna Blom
Email: hannayou@gmail.com
Tel.: 06-34503933