UWV Incompany workshop: Disability Management

donderdag, 4 februari, 2021 - 14:15 - 16:15

Direct aanmelden

Graag nodigen wij u uit voor de online DSiN-UWV Incompany Workshop op 4 februari 2021 om 14.15 uur met het volgende thema: 'Disability Management'.

We vragen aan alle aanwezigen om ter voorbereiding dit artikel te lezen: https://disabilitystudies.nl/sites/disabilitystudies.nl/files/bellemakers_1999.pdf

We willen aan alle aanwezigen tevens vragen om op basis van deze tekst 1 vraag voor te bereiden en deze vraag uiterlijk 2 februari naar ons toe te sturen (scholingsprogramma@disabilitystudies.nl). De moderator zal deze vragen aanwenden ter voorbereiding van de dialoog met de gastsprekers.

In het artikel focust Conny Bellemakers op het survival- en regisseerwerk dat mensen met een beperking moeten ondernemen. Ze noemt hen dan ook Disability Managers en daagt ons uit om dit werk onder de maatschappelijke definitie van arbeid te situeren. Een interessante gedachte waarover we graag met onze twee gastsprekers in gesprek gaan.

Mocht dit webinar ook interessant zijn voor een collega, dan kunt u gerust deze uitnodiging doorsturen.

 

Incompany workshop

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van Disability Studies in Nederland en UWV en heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. 

Hoewel de bijeenkomsten ontwikkeld zijn voor medewerkers van het UWV, zijn ook deelnemers van buiten het UWV van harte welkom.

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma zijn terug te vinden op de website van DSiN.

 

Spreker(s)

Gert Rebergen: Interim bestuursadviseur & bureaumanager Disability Studies in Nederland

Jacqueline Kool: Mede oprichter Disability Studies in Nederland, publicist op het terrein van beeldvorming en participatie van mensen met een beperking en lid van het bestuur van ZonMW

 

Locatie

Online via Zoom.

Als u zich heeft aangemeld ontvangt u van ons de link tot de Workshop met begeleidende info. Aangezien we momenteel veelal thuiswerken gaan we er gemakshalve vanuit dat iedereen dat doet. DSiN heeft de meeste kennis van Zoom en derhalve hebben we ook besloten om deze te gebruiken. U kunt deze workshop volgen met ieder gewenst apparaat (computer/Ipad/GSM) behalve uw computer op uw werkplek als u bij het UWV werkt. Ieder die zich aanmeldt voor de Workshop krijgt hiertoe heldere uitleg en ondersteuning indien nodig.

 

Toegankelijkheid

 

 

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden

 

Open / besloten:

Open

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: na een eerdere deelname dient u zich toch even te registreren. Voor UWV-medewerkers is er een bewijs van deelname beschikbaar voor de aanvraag van accreditatiepunten.

 

Organisatie

 

 

Contact:

Heeft u vragen, of heeft u zich aangemeld, maar kunt u onverhoopt toch niet online aansluiten? Dan kunt u e-mailen met Angela Hanse: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

 

Meer informatie