UWV Incompany workshop: Binnenspel - Buitenspel: wat is goede ondersteuning?

donderdag, 11 april, 2019 - 14:30 - 17:00

 

Direct aanmelden

Graag nodigen wij u uit voor de Incompany Workshop op 11 april 2019 om 14.30 uur in Soest met het volgende thema:
‘Binnenspel - Buitenspel: wat is goede ondersteuning?’

Goede ondersteuning kan ertoe leiden dat mensen ‘binnenspel’ (binnen de samenleving) worden gehouden en in brede zin mee kunnen doen. Maar wat is daarvoor nodig? Wie durft zijn nek uit te steken? Wie zet eigenlijk wie buitenspel? Zelfstandigheid van burgers en werknemers met een beperking wordt belangrijker. Basis daarvoor is baas zijn over je eigen leven. Serieus genomen worden als burger die een bijdrage wil leveren aan de maatschappij zorgt voor meer gemotiveerde werknemers en werkzoekenden. Vanuit het perspectief van de mensen zelf vertellen we over de geschiedenis van deze uitgangspunten en de wensen voor de toekomst. Gaat dat lukken met de huidige praktijk van beleid en regelingen? We willen dat, samen met verwanten, ondersteuners: een win-win situatie voor iedereen. Startpunt is kennis van – en inzicht in de praktijk van ervaringsdeskundigen.

Programma

14:30 - 15:00 uur Inloop met koffie/thee en lekkers
15:00 - 15:10 Opening door dagvoorzitter Bernadette Linssen, Adviseur VA, UWV SMZ
15:10 - 15:40 Een Disability Studies perspectief op het thema door Gerard Nass
15:40 - 15:55 Arbeid in mijn leven: wat kan er anders? door Andries Lever
15:55 - 16:25 Interactief gedeelte met Andries Hiskes
16:25 - 16:30 Afronding door dagvoorzitter Bernadette Linssen
16:30 - 17:00 Afsluiting met een hapje en drankje

Incompany workshop

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV-SMZ. De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter en zijn op maat gemaakt voor het UWV.  

Hoewel de bijeenkomsten ontwikkeld zijn voor medewerkers van het UWV, zijn ook deelnemers van buiten het UWV van harte welkom.

Eerdere bijeenkomsten

Eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma UWV, met de bijbehorende verslagen en presentaties.

Spreker(s)

Gerard Nass werkt, samen met mensen met een beperking, aan hun emancipatie, empowerment en inzet van ervaringsdeskundigheid. Hij was eerder beleidsmedewerker voor de LFB, belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking, werkte voor www.steffie.nl ‘die moeilijke dingen makkelijk uitlegt’. Daarnaast was hij directeur van een aantal MBO-AKA Opleidingen voor mensen met een arbeidshandicap.

Andries Lever is werkzaam bij verschillende werkgevers: Jumbo Vianen, houthandel Gerrit Verhoef in Schoonrewoerd en bij de Vereniging LFB Utrecht. Hij heeft sinds 2005 ervaring met het UWV en zal zijn ervaringen tijdens de bijeenkomst belichten.

Andries Hiskes is literatuurwetenschapper en is als docent en onderzoeker verbonden aan de opleiding HBO-V aan de Haagse Hogeschool en aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze sessie zal worden gewerkt a.d.h.v. een zogeheten kritische dialoog; hoe kunnen we onszelf en anderen scherp en gevoelig houden voor de omstandigheden om ons heen door de juiste vragen te (blijven) stellen?

Locatie

De Soester Duinen
Soesterbergsestraat 188
3768 MD Soest

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Bij de Soester Duinen kunt u gratis parkeren. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Station Soest Zuid is het dichtstbijzijnde station. Een wandeling of een tocht met een OV-fiets vanaf het station naar de locatie is een aanrader. U kunt ook bus 575 nemen naar bushalte Soestduinen. Let op: deze bus is niet rolstoeltoegankelijk. Mocht u met een rolstoel en het OV willen komen, neem dan alstublieft contact op.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Open / besloten:

Open

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: voor de administratie dient u zich na eventuele eerdere aanmelding toch even te registreren.
Bent u arbeidsdeskundige, wilt u dan uw SKO-nummer vermelden in uw aanmelding?

Voor de Arbeidsdeskundigen is er een accreditatiepunt beschikbaar gesteld door de NVvA. Door de AVG wetgeving dient u zelf het bewijs van deelname (krijgt u bij aankomst) in te sturen.
Voor personen met een andere functie is er ook een bewijs van deelname beschikbaar.

Contact:

Heeft u vragen, wilt u niet meer op de hoogte gehouden worden van bijeenkomsten vanuit het Scholingsprogramma DSiN-UWV of heeft u zich aangemeld voor de workshop, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Dan kunt u e-mailen met Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl