UWV Incompany workshop: Behoefte aan gezamenlijk deskundig regelen

donderdag, 28 oktober, 2021 - 08:45 - 11:30

Direct aanmelden

Graag nodigen wij u uit voor de online DSiN-UWV Incompany Workshop op 28 oktober 2021 om 08.45 uur met het volgende thema: 'Behoefte aan gezamenlijk deskundig regelen'.

Mocht dit webinar ook interessant zijn voor een collega, dan kunt u gerust deze uitnodiging doorsturen.

Toelichting.

Naast de werkzaamheden van de verzekeringsarts staan deskundigen, die graag een deskundige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het proces om mensen met een beperking volwaardig te doen participeren in een passende werkcontext. Zoals de arbeidsdeskundige, de werkgever, de bedrijfsarts, en niet in de laatste plaats de klant/cliënt. Laatstgenoemde, de klant, is één van de deskundigen, de ervaringsdeskundige, en deze deskundige krijgt in toenemende mate een belangrijke rol in het proces. Maar eenvoudig is het niet om die rol in te voegen in de bestaande regelgeving en vormgevingspraktijken. Want:

- iets regelen vereist denken, luisteren, uitleggen en handelen.

- iets gezamenlijk regelen vraagt om cyclisch denken, afstemmingen en situatief handelen.

In oktober tot en met december organiseert Disability Studies in Nederland drie bijeenkomsten onder de titel: behoefte aan gezamenlijk deskundig regelen. We beginnen op 28 oktober met een beschouwelijke benadering. Daarvoor is een ‘vreemde eend in de UWV-bijt’ uitgenodigd om de benadering van het thema te richten. Na deze workshop zal een praktijkgerichte benadering worden gehouden (in november) en vervolgens (in december) training om een gezamenlijke handelingsruimte te creëren. De drie bijeenkomsten zijn inhoudelijk onderling met elkaar verbonden, maar de deelname aan (een) eerdere workshop(s) is niet voorwaardelijk.

Incompany workshop

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van Disability Studies in Nederland en UWV en heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. 

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma zijn terug te vinden op de website van DSiN.

 

Spreker(s)

Henk Oosterling: Dr., filosoof, activist, ecosoof, maatschappelijk én academisch geëngageerd, zeer belezen, spreker, adviseur, ambassadeur, Japan-kenner, voormalig Nederlands Kendo kampioen, junior dus frisdenker in UWV-zaken.

Zie verder: https://henkoosterling.com/

 

Locatie

Online via Zoom.

Als u zich heeft aangemeld ontvangt u van ons de zoomlink tot de Workshop met begeleidende info. U kunt deze workshop volgen met ieder gewenst apparaat (computer/Ipad/GSM) behalve uw computer op uw werkplek als u bij het UWV werkt. Ieder die zich aanmeldt voor de Workshop krijgt hiertoe heldere uitleg en ondersteuning indien nodig.

 

Toegankelijkheid

N.v.t.

 

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden

 

Open / besloten:

Besloten

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan door het inschrijfformulier in te vullen. Alleen UWV-medewerkers kunnen deelnemen aan deze workshop. 

Let op: na een eerdere deelname dient u zich toch even te registreren. Er is een bewijs van deelname beschikbaar voor de aanvraag van 1 accreditatiepunt.

 

Organisatie

Stichting Disability Studies in Nederland

 

Contact:

Heeft u vragen, of heeft u zich aangemeld, maar kunt u onverhoopt toch niet online aansluiten? Dan kunt u e-mailen met Angela Hanse: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

 

Meer informatie