NTZ-Kennismiddag 2018 en uitreiking Ds. Visscherprijs

donderdag, 22 maart, 2018 - 12:30 - 17:00

Op 22 maart 2018 vindt de tweede NTZ-Kennismiddag plaats. Doel van de bijeenkomst is ontmoeting en kennisuitwisseling tussen mensen die werkzaam zijn in de zorg voor en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

Tijdens deze middag verzorgen drie sprekers, die elk op hun eigen manier betrokken zijn bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, een interessante lezing. Nieuwe wetenschappelijke inzichten worden op een aansprekende wijze vertaald naar de praktijk.

Een nieuw programma-onderdeel dit jaar is de uitreiking van de Ds. Visscherprijs. Deze prijs, bestaande uit een geldbedrag van €10.000 wordt eens per twee jaar toegekend aan de schrijver van een waardevolle dissertatie in het belang van mensen met een verstandelijke beperking.

Gustaaf Bos is een van de drie genomineerden voor deze prijs met zijn proefschrift 'Antwoorden op andersheid. Over ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking in omgekeerde-integratiesettingen'.

De NTZ-Kennismiddag is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking:

Spreker(s)

o.a. Gustaaf Bos met een korte presentatie over zijn proefschrift. 

Prof. Dr. Petri Embregts en Prof. Dr. Xavier Moonen zullen inleidingen houden over 'onderbouwde en cliëntgerichte' zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Diederik Samsom verzorgt de Ds. Visscherlezing.

Locatie

1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch
Oude Engelenseweg 1
5222 AA ’s-Hertogenbosch

Kosten

Deelname aan de NTZ-kennismiddag kost €75, NTZ-abonnees betalen slechts €40. 

Open / besloten:

Open

Aanmelden

Meer informatie

Meer informatie over de NTZ-kennismiddag

Tijdschrift NTZ (Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen)

De genomineerden voor de Ds. Visscherprijs 2018