Hoe belangrijk is werk voor mensen met een verstandelijke beperking?

donderdag, 6 oktober, 2016 - 14:30 - 17:00

Bijeenkomst in het kader van het scholingsprogramma UWV met als titel: ‘Arbeidsparticipatie: Hoe belangrijk is werk voor mensen met een verstandelijke beperking?'.

Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op werk/dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat is hierbij belangrijk? Hoe kunnen we hierover met elkaar in dialoog gaan? Tot slot: hoe belangrijk is begeleiding hierin?

De workshop bestaat uit twee lezingen, waarna er een discussie zal plaatsvinden vertrekkende vanuit stellingen.

De lezingen

Sofie Sergeant, coördinator onderwijsprogramma DSiN en Onderzoeker Universiteit Gent zal vanuit onderzoek in beeld brengen hoe mensen met een verstandelijke beperking zelf denken en in dialoog gaan over een goed leven, en hoe zij kijken naar werken.

Anja Vedder is teamleider van Careander bij ‘De Postkamer’, een locatie waar mensen met een verstandelijk beperking werken in een winkel, bakkerij, grand cafe en ateliers.  Zij zal vertellen hoe belangrijk werken in een beschermde omgeving zoals de ‘Postkamer’ is en hoe mensen door hun werk gegroeid zijn.

Programma

14:30 – 15:00 uur Ontvangst met koffie/thee

15:00 – 15.10 uur Opening door Prof. dr. Geert van Hove

15:10 – 15.35 uur Sofie Sergeant, Onderzoeker Universiteit Gent en Onderwijs Coördinator DSiN

15.35 – 16.00 uur Anja Vedder, Teamleider Careander bij de Postkamer

16:00 – 16.30 uur Interactief gedeelte met stellingen geleid door Prof. dr. Geert van Hove

16.30 – 17.00 uur Afsluiting met een hapje & drankje

Na afloop is er nog de mogelijkheid om de boekpresentatie van “Disability Studies in de Lage Landen” bij te wonen in de Postkamer. Deze presentatie begint om 18:00 uur. 

Scholingsprogramma UWV

Deze bijeenkomst is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV-SMZ. Dit scholingsprogramma bestaat uit een serie besloten bijeenkomsten, bedoeld voor professionals van het UWV (o.a. arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen, reïntegratiebegeleiders). De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter en zijn op maat gemaakt voor het UWV. 

Eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma UWV

Spreker(s)

Sofie Sergeant, coördinator onderwijsprogramma DSiN en Onderzoeker Universiteit Gent

Anja Vedder, teamleider van Careander bij ‘De Postkamer’

Locatie

De Postkamer
Kleterstraat 21
3862 CA Nijkerk

Deze locatie ligt in het centrum van Nijkerk op vijf minuten lopen vanaf station Nijkerk. Parkeren kan op de openbare parkeerplaats in de Kleterstraat.

De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Open / besloten:

Besloten

Aanmelden

Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: voor de administratie dient u zich na eventuele eerdere aanmelding toch even te registreren.

Artsen en arbeidsdeskundigen krijgen accreditatiepunten. Bent u arts of arbeidsdeskundige, wilt u dan uw BIG-nummer of SKO-nummer vermelden in uw aanmelding?

Contact:

Heeft u vragen of heeft u zich aangemeld voor de workshop, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Dan kunt u e-mailen met Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl