DS bij de Lunch: Inclusief Onderzoek

vrijdag, 27 september, 2019 - 13:00 - 15:30

DS bij de Lunch Lezing
Inclusief Onderzoek: Belonging in Praktijk

Direct aanmelden

Het programma is in het Nederlands. 

13:00  Inloop koffie/thee/lunch
13:30  Introductie Alice Schippers, directeur DSiN
13:45  Lezing “Inclusieve onderzoeksmethoden; belonging in praktijk” door Hanna Peels      
14:20  Reflectie Sofie Sergeant & Henriëtte Sandvoort 
14:40  Presentatie Samen op congres, Mark Meekel en Evelien van Wingerden
15:00  Discussie & Afronding o.l.v. Alice Schippers

Gastlezing: Inclusieve methoden: Belonging in praktijk
133 blogs schreef Beau over haar leven in een zorginstelling. Aan de hand van het concept 'Belonging' gaat Hanna Peels in op het meerjarig onderzoek dat zij samen met Beau uitvoert. Wat zijn de lessen uit de ervaringen in de blogs en uit belangrijke momenten in het onderzoek? 

Reflectie inclusief onderzoek  - Sofie Sergeant & Henriëtte Sandvoort
Henriëtte Sandvoort en Sofie Sergeant werken namens Disability Studies aan het onderzoek Samen Werken Samen Leren. Ze geven o.a. trainingen over inclusief onderzoek aan onderzoekers /ervaringsdeskundigen in de zeven projecten van het NPG Gewoon Bijzonder. Tijdens de DS lezing reflecteren ze graag over hun zoektocht in inclusief onderzoek, over de parels en ongemakken die ze op hun pad tegenkomen.

Presentatie Samen op congres  - Mark Meekel en Evelien van Wingerden
Samen presenteren op een congres in het buitenland – best spannend! Onderzoekers van Disability Studies en de VU presenteerden afgelopen zomer samen op een groot internationaal congres. Mark Meekel (onderzoeker en ervaringsdeskundige) maakte een fotoverslag van zijn reis. Aan de hand van dit verslag vertellen Mark en Evelien van Wingerden (onderzoeker aan de VU) over hun ervaringen.

Spreker(s)

Hanna Peels
Hanna Peels is GZ-psycholoog bij kliniek Kristal (GGZ Rivierduinen) en verbonden als adviseur aan LifeWise (Middin). Daarnaast doet zij als buitenpromovendus onderzoek bij het Amsterdam UMC naar positieve zorgidentiteit, in samenwerking met Disability Studies in Nederland. 

Sofie Sergeant & Henriëtte Sandvoort
Henriëtte Sandvoort en Sofie Sergeant werken namens Disability Studies aan het onderzoek Samen Werken Samen Leren. Ze geven o.a. trainingen over inclusief onderzoek aan onderzoekers /ervaringsdeskundigen in de zeven projecten van het NPG Gewoon Bijzonder. Tijdens de DS lezing reflecteren ze graag over hun zoektocht in inclusief onderzoek, over de parels en ongemakken die ze op hun pad tegenkomen.

Mark Meekel & Evelien van Wingerden
Mark Meekel is ervaringsdeskundige bij Ons Tweede Thuis en onderzoeker binnen het project ‘Sociale Relaties en ICT’ aan de VU. Evelien van Wingerden is postdoc onderzoeker binnen de Academische Werkplaats Bartiméus/VU. Samen met andere onderzoekers onderzoeken zij hoe technologie kan helpen bij het bevorderen van sociale relaties van mensen met verstandelijke beperkingen.

cartoon met vrouw achter spreekstoel met broodje in de hand en informatie over de lezing

Locatie

Locatie: VU, Hoofdgebouw, Agorazaal 1, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam. Vanaf de hoofdingang van het Hoofdgebouw is het linksaf, 3e verdieping.  

 

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid: De Agorazaal 1 is voorzien van een ringleiding en toegankelijk voor rolstoelgebruikers, een rolstoellift is aanwezig.  
Een schrijftolk en tolk NGT zijn aanwezig. Graag op het aanmeldformulier aangeven of u hier gebruik van wilt maken. Presentaties kunnen op verzoek voorafgaand verstuurd worden. Voor overige specifieke wensen of aanpassingen graag aangeven op het aanmeldformulier.

Kosten

Deelname aan de lezing en lunch is kosteloos

Open / besloten:

Open

Organisatie

DSiN werkt nauw samen met de afdeling Metamedica, Amsterdam UMC (waar Disability Studies is gevestigd) in onderzoek & onderwijs activiteiten.

Contact:

Irene van Helden
Email: irene.vanhelden@disabilitystudies.nl
Telefoonnummer: 06-47410429

Meer informatie

Disability Studies bij de lunch lezingen

Eerdere bijeenkomsten Disability Studies bij de lunch