Avond over disability & film

donderdag, 2 april, 2015 - 19:00 - 22:00

Op donderdag 2 april is Amsterdam het podium van een bijzondere avond met lezingen, discussie en film over de manier waarop mensen met een beperking en hun levens worden gerepresenteerd in film. 

Drie gastsprekers geven hun visie over dit thema. Tijdens de lezingen worden filmfragmenten en YouTube materiaal vertoond. Na elke lezing volgt een Q & A. De avond wordt afgesloten met een korte documentaire "Perspectivitijd: Tijd in het Perspectief van een Persoon met Autisme" van filmmaker Lizzy Zaanen.

 

 

Spreker(s)

 • Lotte Werkema, journalist
  Onderwerp: "Disability in de Nederlandse film"
 • Hannah Ebben, junior onderzoeker bij Disability Studies in Nederland
  Onderwerp: "Kijken door de ogen van mensen met autisme? Representatie van stemmen en visies van mensen met autisme in YouTube video's"
 • Prof. Ivan Brown, Centre for Applied Disability Studies, Brock University, Canada
  Onderwerp: "Disability en humor in film"
  N.B. Voertaal van deze presentatie is Engels

 

Locatie

Collegezaal 01A30

Hogeschool van Amsterdam 
Muller Lulofshuis
Wibautstraat 5A
1091 GH Amsterdam

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

 

Open / besloten:

Open

Aanmelden

In verband met de beschikbare ruimte is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit doe je door het aanmeldformulier in te vullen en te versturen.

Organisatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Disability Studies in Nederland, het lectoraat Community Care van de Hogeschool van Amsterdam en de master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in het kader van het programma Kunst & Inclusie. DSiN werkt samen met het Disability Film Festival in Leuven.

Contact:

Mediacontact: Dr. Mitzi Waltz, Disability Studies in Nederland (mitziwaltz@yahoo.com)