Arbeidsparticipatie: tegen (w)elke prijs?

donderdag, 1 oktober, 2015 - 14:30 - 17:00

Graag nodigen wij u uit voor de Incompany Workshop ‘Arbeidsparticipatie: tegen (w)elke prijs’ op donderdag 1 oktober vanaf 14:30 uur in de Aurora zaal in het Hoofdgebouw van de VU in Amsterdam

Tijdens deze bijeenkomst worden verbanden gelegd tussen de verschillende partijen die een rol spelen bij de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. De vragen als: ‘Wat “kost” het iemand met een beperking om aan het werk te blijven?’, ‘Hoe verhoud je je tot de werkgever?’ en ‘Hoe kan UWV ondersteunen om te voorkomen dat mensen langdurig thuis komen te zitten?’, staan tijdens deze bijeenkomst centraal.

Deze Incompany Workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV-SMZ. Dit scholingsprogramma bestaat uit een serie besloten bijeenkomsten, bedoeld voor professionals van het UWV (o.a. arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen, reïntegratiebegeleiders). De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter. 

Programma

14:30 uur Ontvangst met koffie/thee

15:00 – 15.10 uur Opening door Lex Burdorf, Professor of Determinants of Population Health, Erasmus MC

15:10 – 15.45 uur Lineke van Hal, Kenniscentrum HAN Sociaal
Lineke richt zich in haar onderzoek op perspectieven van cliënten, burgers en professionals op zorg en welzijn gebied.

15.45 – 16.20 uur Jacqueline Maschino
Jacqueline Maschino richt zich met haar bedrijf Inclusief Ondernemerschap enerzijds op bedrijven die openstaan voor het talent van personeel met een beperking, anderzijds op hoogopgeleide mensen met een beperking die een duwtje in de rug nodig hebben om hun talent te laten zien.

16:20 uur Afsluiting met een hapje & drankje

Let op:

De bijeenkomsten van 1 oktober en 17 december zijn omgewisseld. Bijeenkomst Arbeidsparticipatie: de rol van de professional van 17 december wordt verplaatst naar nog onbekende datum i.v.m. het Muntendam Symposium.

Spreker(s)

Lex Burdorf, Professor of Determinants of Population Health, Erasmus MC (dagvoorzitter)
Lineke van Hal, Kenniscentrum HAN Sociaal
Jacqueline Maschino, Inclusief Ondernemerschap

Locatie

Aurorazaal
Hoofdgebouw VU
Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Routebeschrijving

Vanaf de hoofdingang van het hoofdgebouw loopt u rechtsaf voor de Koffiecorner Rendez Vu het restaurant in. Vervolgens slaat u meteen linksaf en u staat dan voor de ingang van de Aurorazaal. Deze zaal is rolstoeltoegankelijk.

 

Open / besloten:

Besloten

Aanmelden

Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK

 

Contact:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marianne Dijkshoorn: 
scholingsprogramma@disabilitystudies.nl